Een Travellerspoint blog

Vertrek naar Sri Lanka

Habarana

rain 28 °C

Zaterdag 28-11-2015

Carmen brengt ons naar schiphol.
Ik bel haar 13:15 uur nog even voor de zekerheid. Het duurt even voordat een slaperige stem aan de andere kant zegt jahaa. O bel ik je wakker. Feestje geweest. Alles ok tot over anderhalf uur.
We zijn ruim op tijd op schiphol en dat is maar goed ook. Bij het inchecken van de bagage geeft de computer een signaal. Mevrouw Commandeur uw paspoort is niet nog 6 maanden geldig bij het verlaten van Sri Lanka. Zo lang willen we ook niet blijven. En mijn computer geeft ook aan dat een noodpaspoort ook niet wordt toegestaan. Zo, en nu? Zij gaat de shiftleader roepen en ik bel Travelbird. Travelbrid had aangegeven 30 dagen geldig na vertrek. Nog expliciet gevraagd of dat correct was. Nu zegt Travelbird ook 6 maanden, ik moet naar de Marrechausse en het bonnetje voor extra kosten bewaren, die mag ik declareren. Nou eerst maar eens kijken of we uberhaubt wel wegkomen.
De shitleader is aan het bellen met Colombo. En hij krijgt akkoord. Er wordt een aantekening in de computer gemaakt en we krijgen de naam en telefoonnummer van het hoofd douane in Colombo. We zetten onze koffers opnieuw op de band en mogen door. Onze vlucht naar Istanbul heeft bijna een uur vertraging maar we hebben voldoende overstaptijs dus dan is het wachten daar wat korter. Alles loopt verder prima. Met nog een korte tussenlanding op de Maledieven komen we om 15:30 plaatselijke tijd aan in Colombo, Sri Lanka. Het weer is warm en bedrukt en zodra we in ons busje zitten barst de regen los.
We zijn een groep van 6 personen die worden opgepikt. Het middelste gedeelte van onze rout van 180 km is de weg erg slecht met veel werkzaamheden. We doen er uiteindelijk 3 en half uur over voor we Habarana bereiken. Het regent flink, we brengen onze koffers na de kamer en kunnen nog gebruik maken van het buffet. Het Ankor biertje smaakt prima.

Geplaatst door frankm 1:36 Gearchiveerd in Sri Lanka

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint