Een Travellerspoint blog

Naar Kandy

Dinsdag 1-12-2015

semi-overcast 28 °C

Om 7:00 uur worden we gewekt en na het ontbijt vertrekken we richting Kandy. Onderweg maken we een stop bij de grootste groente markt van Sri Lanka. Dan hebben we lunch bij een kruidentuin waarbij we een uitleg krijgen over alle verbouwde kruiden in Sri Lanka. In Kandy verblijven we 2 nachten in Serene Garden. Na het inchecken brengt de bus ons een voorstelling van traditionele danser daarna lopen we naar de "Tempel van de Tand".

Geplaatst door frankm 6:49 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (0)

Lion Rock

Maandag 30-11-2015

semi-overcast 29 °C

We besluiten niet vroeg op te staan en slaan de optionele excursie over. Na het ontbijt nemen we samen met Richard en Tilly een tuk-tuk naar de Lion Rock. We dachten dat het dichter bij was maar dat was een hotel met de gelijke naam. De entree was best pittig, omgerekend 28 euro. Het is broeierig warm en de zweetdruppels komen al bij de eerste 100 meter. Gelukkig blijft het droog en is het uitzicht bovenop redelijk tot goed. Op de afgesproken tijd ben ik weer beneden. De tuk-tuk drivers zijn voor de afgesproken prijs op ons blijven wachten. Terug bij ons hotel Joe's Place hebben we trek gekregen en gaan we op zoek naar een eettentje langs de weg. Geen keuze eten wat de pot schaft. De kokkin zegt niet spicie. Nou dat belooft wat voor de rest van de vakantie. Heerlijke curry voor weinig, met z'n vieren zijn we voor 1600 skr klaar. We nemen nog even een duik in het zwembad voor dat de regen weer los barst.

Geplaatst door frankm 6:44 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (0)

Vertrek naar Sri Lanka

Habarana

rain 28 °C

Zaterdag 28-11-2015

Carmen brengt ons naar schiphol.
Ik bel haar 13:15 uur nog even voor de zekerheid. Het duurt even voordat een slaperige stem aan de andere kant zegt jahaa. O bel ik je wakker. Feestje geweest. Alles ok tot over anderhalf uur.
We zijn ruim op tijd op schiphol en dat is maar goed ook. Bij het inchecken van de bagage geeft de computer een signaal. Mevrouw Commandeur uw paspoort is niet nog 6 maanden geldig bij het verlaten van Sri Lanka. Zo lang willen we ook niet blijven. En mijn computer geeft ook aan dat een noodpaspoort ook niet wordt toegestaan. Zo, en nu? Zij gaat de shiftleader roepen en ik bel Travelbird. Travelbrid had aangegeven 30 dagen geldig na vertrek. Nog expliciet gevraagd of dat correct was. Nu zegt Travelbird ook 6 maanden, ik moet naar de Marrechausse en het bonnetje voor extra kosten bewaren, die mag ik declareren. Nou eerst maar eens kijken of we uberhaubt wel wegkomen.
De shitleader is aan het bellen met Colombo. En hij krijgt akkoord. Er wordt een aantekening in de computer gemaakt en we krijgen de naam en telefoonnummer van het hoofd douane in Colombo. We zetten onze koffers opnieuw op de band en mogen door. Onze vlucht naar Istanbul heeft bijna een uur vertraging maar we hebben voldoende overstaptijs dus dan is het wachten daar wat korter. Alles loopt verder prima. Met nog een korte tussenlanding op de Maledieven komen we om 15:30 plaatselijke tijd aan in Colombo, Sri Lanka. Het weer is warm en bedrukt en zodra we in ons busje zitten barst de regen los.
We zijn een groep van 6 personen die worden opgepikt. Het middelste gedeelte van onze rout van 180 km is de weg erg slecht met veel werkzaamheden. We doen er uiteindelijk 3 en half uur over voor we Habarana bereiken. Het regent flink, we brengen onze koffers na de kamer en kunnen nog gebruik maken van het buffet. Het Ankor biertje smaakt prima.

Geplaatst door frankm 1:36 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (0)

(Berichten 6 - 8 uit 8) « Pagina 1 [2]