Een Travellerspoint blog

Ratnapura

Vrijdag 4-12-2016

semi-overcast 27 °C

Ik ben net iets te laat wakker voor de echte zonsopkomst maar het uitzicht is nog steeds prachtig. We rijden bij het vertrek nog even de verkeerde kant op om de op 1 na grootste warerval van Sri Lanka te bezoeken. Bij toeristische plekken vind je ook veel aapjes, hele groepen zitten er langs de weg en in de bomen.
Qua afstand lijkt het niet zo ver tot onze eindbestemming Ratnapura, maar echt snelheid kan je hier niet echt maken.
Rond twee uur komen we aan en hebben nog tijd voor een duik in zwembad. Met de kamer in het hotel Ratnaloka Tour Inn is een hoop mis. Geen warm water, de dakgoot lekt, de koelkast, telefoon en TV doen het niet.
De volgende dag:
Inkopen doen voor de kookworkshop. Veel van de groenten is alleen hier te koop dus of het recept ooit thuis na kunnen maken is nog maar zeer de vraag. Olga heeft op het kleine stukje lopen van het hotel naar het kooklandhuis haar derde bloedzuiger te pakken. Je voelt ze bijna niet maar het is gewoon lastig. We zijn met z'n allen bezig met voorbereiden en schoonmaken maar het echt koken en de kruiden erbij doet de kok zelf. Het eten smaakt geweldig. 's Middags gaan we nog stukje lopen in de buurt van hotel. We lopen met een jongen mee die werkt in een mijn. Deze edelsteenmijnen worden met de hand gegraven en zijn 5 tot 50 meter diep. Onvoorstelbaar hoe ze daar in werken.

Geplaatst door frankm 6:57 Gearchiveerd in Sri Lanka

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint