Een Travellerspoint blog

Singhraja

6-12-2015

semi-overcast 27 °C

Vroeg op voor de jungle wandeling. Na 2 uur rijden komen we om 8:00 uur aan in Singhraja regenwoud. Een gids neemt ons mee voor 3,5 uur durende wandeling door de jungle. Spinnen, hagedissen, kamelions, slangen en bloedzuigers komen we tegen. Bij mij ook een achtermop mijn been, niet van gemerkt alleen dat mijn broed nat werd van het bloed, het best was er al weer afgevallen.
De excursie naar de Boeddha tempel gaat niet door wegens de hevige regen. We krijgen te horen dat het programma wat wordt aangepast.

Maandag 7-12-2015
Vandaag nog vroeger op. De wekker gaat om 4:00 uur. Door het aangepast programma ontstaat er een discussie. Het aantal kilometers wat we nog voor de boeg hebben wordt aanzienlijk korten door de aanpassingen maar toch moeten bij betalen voor het omrijden. Om iets over 5:00 uur zitten we in de bus. Om 8:30 uur stappen we over op een fourwheeldrive waar we met 7 personen in kunnen. We zien o.a. olifanten, buffels, apen, kameleons, een varaan en diverse soorten vogels. We vervolgen onze weg richting Galle, onderweg nog even langs bij de paalvissers. Dit was een stukje authentieke cultuur maar is nu een commerciele attractie geworden. Ze gaan alleen de palen nog op voor geld. We onderhandelen over de prijs en komen er uiteindelijk uit. Het is al donker als we in Bentota aankomen. We nemen afscheid van onze gids Anthony, hij heeft het prima gedaan en is erg trots,op zijn land en terecht. Het is een prachtig resort, Temple Tree. Een opfrissen en aan tafel. De meeste zijn best wel moe aan het einde van zo'n lange dag, het wordt dus niet heel laat.

Geplaatst door frankm 7:02 Gearchiveerd in Sri Lanka

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint