Een Travellerspoint blog

Bentota

Dinsdag 8-12-2015

sunny 29 °C

Dinsdag 8-12-2015
Lekker uitgeslapen genieten we van het ontbijt. Daarna naar het privestrand direct bij het resort. Het is wat bewolkt en dat is maar goed ook. Toch zijn er bij die het presteren redelijk te verbranden. Met een groot deel van de groep gaan we lunchen b een uitstekend visrestaurant. Tijdens het eten gaan de sluizen weer open voor een flinke tropische stortbui. Eddy heeft voor de volgende dag een duikdag geregeld bij Ypsylon divers.

Woensdag 9-12-2015
Zeven de wekker, ontbijten en om acht uur met de tuk-tuk naar Ypsylon. We zijn en blijven met z'n tweeen. We maken twee mooie duiken van 29 en 23 meter. Om precies een uur zijn we klaar en onze tuk-tuk staat al te wachten. Het ziet er even dreigend uit maar het is nog heerlijk aan het strand. Olga is wezen choppen met Tilly en Richard. Nog even wat baantjes trekken voordat het onweer zich toch echt aanmeld.

Donderdag 10-12-2015
Het zwembad is hier 30 meter lang en er rustig, heerlijk een paar baantjes trekken voor het ontbijt. Om 9:00 uur vertrekken we met bijna heel de groep voor een mangrovetour per boot. We zien de mangroveleguaan en verschillende vogels, zoals de ijsvogels. We brengen een bezoen aan CinnemonIsland. Daar laten ze zien hoe de kaneel wordt gewonnen. Als de tour is afgelopen gaan we met een aantal nog even Bentota in en 's middags kunnen we nog even lekker naar het strand.

Vrijdag 11-12-2015
De laatste dag is aangebroken, ontbijten rustig aan inpakken en nog even naar het strand. Om iets over twaalf is heel de groep klaar, we maken nog even een groepsfoto en geven aan bij Krishan dat we kunnen vertrekken. Dan blijkt de tussen persoon van de riesagent de rekening van het resort Tempel Tree nog niet te hebben voldaan. Hij krijgt geen toestemming om te vertrekken. We worden gegijzeld. Er is meerdere malen contact met onze chauffeur en de tussenpersoon maar her schiet niet echt op. Ik ga maar eens met Travelbird bellen. Travelbird Nederland is nog niet wakker. Bij het lokalenummer voor calamiteiten sta ik eerst in de wacht maar daarna wordt verbinding verbroken. Van een Belgische reisgenoot krijg ik het nummer van Travelbird in Belgie. Die nemen op en ik leg het verhaal uit. Ze vraagt of ik teruggebeld kan worden i.v.m. De kosten. Nu kost terugbellen wel minder maar nog steeds €1,75 per minuut. Ik zeg ik bel met Skype dus ik blijf wel hangen.
Ze heeft contact gehad met de tussenpersoon op Sri Lanka en het zou binnen een half uur geregeld moeten zijn. We vragen naar de manager, die uiteindelijk komt. We maken hem duidelijk dat dit niet ons probleem is en dat wij het voelen gegijzeld te worden, we geven hem het nummer van Travelbird en gaan op pad richting Colombo.

Geplaatst door frankm 7:05 Gearchiveerd in Sri Lanka

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint